9. Antićevi dani i izložba portreta Mome Kapora

0

„Antićevi dani“ – 9. po redu održaće se u Kulturnom centru Novog Sada i trajaće od 10.3. do 18.3.2016. Ove godine je 30 godina od smrti slavnog pesnika.

Miroslav Antić je pohađap osnovnu školu u Mokrinu i Pančevu. Gimnaziju u Pančevu i Kikindi. Studirao je slavistiku na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Prvu pesmu „Majka“ objavio je u beogradskoj „Mladosti“ 1948. godine. Objavio je dvadesetak pesničkih knjiga, roman, radio drame i prevođen je na mnoge jezike. Kao slikar naslikao je impresivnu galeriju slika (ulja, kolaža).

U sklopu ove manifestacije, 10.3. u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada održaće se izložba portreta Mome Kapora po nazivom „Momo i prijatelji“. Govoriće glumica Rada Đuričin. Izložba počinje u 19 časova.

Momo Kapor - portret Desanke Maksimović

Portret Desanke Maksimović – Momo Kapor

Oglašavanje

O autoru

Nikola Ačanski

Egzistiram i u toj egzistenciji jurcam za, po svemu sudeći, nepostojećom suštinom sebe, drugih i prirode. Jurcam poput blesavog psa koji laje na točkove automobila i koji svoju jurnjavu na kraju obično završi pod nekim točkom. Svakog drugog, trećeg dana pomislim da sam je uhvatio, ali svaki put kada otvorim šaku suštine nema.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend