Predavanja i radionice „Gaga“ tehnike Natalije Ivanjec

0

Natalija Ivanjec (Natalia Iwaniec) koja živi i radi u Holandiji, održaće predavanja i radionicu „Gaga“ tehnike od 4. do 23. aprila na Institutu za umetničku igru.

Gaga tehnika je pokret koji je Ohad Naharin razvio tokom mnogo godina vežbi i koju primenjuju u svakodnevnoj praksi i vežbanju članovi kompanija Batsheva. Gaga tehnika potiče iz verovanja u isceljenje, dinamiku i moć stalne promene kroz pokret.

Gaga je novi način sticanja znanja i samosvest kroz telo. Gaga daje okvir za otkrivanje i jačanje tela, dodaje fleksibilnost, izdržljivost i agilnost dok osvetljava čula i maštu. Gaga podiže svest o fizičkim slabostima, budi obamrle delove, izlaže fizičke fiksacije, i nudi načine za njihovo otklanjanje. Rad ovom tehnikom poboljšava instiktivno kretanje i povezivanje svesnih i nesvesnih pokreta, a to dovodi do iskustva slobode i zadovoljstva na jednostavan način, u prijatnom prostoru, u udobnoj odeći, u pratnji muzike, povezujući svaku osobu sa sobom i drugima.

Natalia Iwaniec

Natalija Ivanjec je rođena u Poljskoj, a sada je nezavisni igrač i pedagog Gaga tehnike sa sedištem u Evropi. U Krakovu je završila je master studije vezane za pozorište i završila je studije igre na Koledžu za umetničku igru u Vroclavu, gde je učila savremenu igru, hip-hop, balet i džez, kao i folklor Poljske. Predaje savremenu igru i improvizaciju.

Kao igrač je sarađivala sa takvim koreografima poput Jasmin Goder, Ivone Olsovske, Ele Ben-Aharon, Rianon Fejt i drugih. Jedan od njenih novijih projekata je “instantaNEO” koji je, kao igrač i koreograf, u novembru 2014. godine radila sa Valerijom D’Amiko u Torinu u Italiji, a koji je zasnovan na istraživanju veze igre i fotografije.
Natalija Ivanjec je među prvima postala kvalifikovan „Gaga“ predavač u avgustu 2012, a tehniku je izučavala tokom svog višemesečnog boravka u Tel Avivu. Od tada, putuje širom Evrope i Izraela drži predavanja po „Gaga“ metodologiji.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend