Televizijska premijera poslednjeg filma Ljubiše Samardžića – „Panta rei”

0

Na Prvom programu Radio-televizije Srbije (RTS) večeras će od 22 časa premijerno biti prikazan srpski dokumentarni film „Panta rei”, kao poslednji koji je, prošle godine, snimio naš renomirani dramski umetnik Ljubiša Samardžić – „Smoki”.

(Fotografija: Ljubiša Samardžić – „Smoki”, 2016; „Alo”, Oliver Bunić)

Počevši od skromnog detinjstva u posleratnoj Jugoslaviji, preko putovanja do Beograda, studiranja na Akademija za pozorište, film, radio i televiziju, pa sve do bogate karijere glumca, Samardžić, kroz svedočanstvo jednog vremena, oslikava portret domaće kinematografije – od pedesetih godina prošlog veka do danas.

(Fotografija: Ljubiša Samardžić – „Smoki”, 2011; „Vijesti”)

„Zlatno doba jugoslovenskog filma” obeležili su neki od najplodnijih umetnika na ovim prostorima s kojima je Ljubiša aktivno sarađivao i kojih ćemo se, gledajući film „Panta rei”, prisetiti.

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom (profesionalno) 2015. godine. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i Novinarsku školu UNS-a. Student FILUM-a.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend