Održana međunarodna premijera filma “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”

0

Srbi najbolje razumeju Tolstojev roman”, istakao ruski reditelj

Premijeru nisu propustili, između ostalog, prvakinja Opere, sopran Sanja Kerkez, glumice Vjera Mujović i Vanja Milačić, glumac Dragan Vujić Vujke, Petar Ristovski sa majkom, Slobodan Stefanović,  predstavnici ruske ambasade, i srpskog diplomatskog kora.Sinoć je u punoj Sali Dvorane Kulturnog centra održana međunarodna premijera filma  “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”, čime je krenuo bioskopski život filma u preko 40 bioskopa u regionu. Oduševljenje filmom nisu krile ni brojne poznate zvanice koje su iskoristile priliku i da pozdrave slavnog reditelja Karena Šahnazarova, koji se i poklonio publici pred početak projekcije.

Na vrlo posećenoj konferenciji za novinare, održanoj ranije tokom dana, Šahnazarov je istakao da mu je veoma važna premijera u Beogradu, pre svega zbog njegove ljubavi prema Srbiji, u koju dolazi više od trideset godina. Srbija je prva zemlja koja pušta film u zvaničnu distrbuciju.

“Najviše sam zavoleo srpski narod neposredno pred početak stravičnih događaja 1999.godine prilikom jedne posete  Beogradu. Tada sam osetio neverovatnu čvrstinu i hrabrost srpskog naroga. Pred mojim očima se odvijala istorijska drama,” istakao je reditelj i dodao da smatra da Srbi najbolje razumeju Tolstojev roman.

Ruskog reditelja i ekipu Fame solutions juče je primio i Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević kada je dogovorena  dalja saradnja dve kinematografije u cilju razvoja kulture.

Sajt: http://www.famesolutions.rs/movie/ana-karenjina-secanja-vronskog/

 

Oglašavanje

Vaši komentari na tekst

O autoru

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend