Šampioni američke džez avangarde na 33. Beogradskom džez festivalu

0

Marc Ribot & The Young Philadelphians + Strings
Petak, 27. oktobar, 23h
Dom omladine Beograda, sala Amerikana

Beogradski džez festival sa ponosom predstavlja najbolja imena džez scene: jedan od najcenjenijih američkih avangardnih gitarista svih vremena, Mark Ribo (Marc Ribot), predstaviće u našu zemlju najnoviji projekat The Young Philadelphians, u kome deli scenu sa velikom bas zvezdom Džamaladinom Takumom (Jamaaladeen Tacuma). Dolazak ovih svetskih umetnika zvuka je jedan od najvažnijih događaja na ovogodišnjem festivalu.

The Young Philadelphians odaje počast dvostrukom nasleđu – avangardnom džezu i disko muzici! Neočekivani miks počiva na harmolodičnom pank-fanku prve postave grupe Prime Time, legendarnog Orneta Kolmena (Ornette Coleman), ali i na optimističkom pulsu Filadelfijskog soula sedamdesetih. U tu svrhu, gitarista Mark Ribo angažovao je dvojicu nekadašnjih članova Prime Time – basistu Džamaladina Takumu i bubnjara Kelvina Vestona (Calvin Weston) – obojicu poreklom iz Filadelfije, kao i gudački trio, nezaobilazan za slatki ukus disko-fanka. Spajajući vizionarski džez sa stavom – što je tema ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – i disko zvuk, nastala je jedinstvena supergrupa koja je pravi hit na brojnim džez manifestacijama po svetu.

Duhovita i duboka, muzika koju nudi skup džez velikana pod vođstvom Riboa, istovremeno je zabava za dušu i telo, proslavljajući moć džeza da okuplja ljude, karaktirističnu za ovaj žanr od njegovih početaka. Nema boljeg načina da proverimo gde je džez danas, nego u društvu najvećih majstora ovog zvuka!

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend