Prvi Samit ženskog liderstva krajem oktobra u Beogradu

0

AFA asocijacija (Assotiation for Affirmation of Women’s Potential and Networking), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, na današnjoj konferenciji za medije predstavila je teme i učesnice prvog Samita ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit). Samit će se održati u Beogradu, 25. i 26. oktobra 2017, u hotelu Radisson Blu i okupiće najuticajnije žene iz različitih oblasti nauke, biznisa, administracije, obrazovanja, medija, umetnosti i kulture sa ciljem razmene iskustva sa predstavnicama drugih industrija kako bi se podstakao javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu u Srbiji.

Samit će otvoriti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture,  a kao počasne gošće, prisutnima će se obratiti princeza Katarina Karađorđević i Andrea Lekić, kapiten nacionalne reprezentacije i najbolja rukometašica sveta u 2013. godini.

„Cilj Samita je da jednom godišnje okuplja žene iz različitih oblasti i da im omogući da se povežu i da razmene iskustva. Tokom dva dana učestvovaće 80 uspešnih žena  iz različitih oblasti, a na Samitu će se obratiti Sonja Liht, predsednica Fonda za političku izuzetnost i Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova, Betsy Nelson, potpredsednica EBRD kao i Rina Bart Tal, predsednica i osnivač Izraelske ženske mreže, koje će govoriti o tome zašto je važno da se žene povežu i da saradnju postave kao prioritet“, – izjavila je Žaklina Nikolić-Kušić, osnivač AFA asocijacije. „Kako je glavna tema digitalizacija, uvodno predavanje će održati francuski futurista Jean-Christophe Bonisdr Jochen Gross, Data Analitics direktor u Simensu, koji će nam približiti kako će naučna i tehnološka dostignuća da utiču na promenu života i poslovanja.“ 

Realnost je da se društvo bori sa nejednakošću polova prilikom zapošljavanja, isplata zarada, ostvarivanju zakonskih prava i socijalnih benefita, zbog čega je važno uspostaviti društveni konsenzus o kreiranju platforme koja će ženama širom zemlje omogućiti da ostvare bolju privatnu i profesionalnu budućnost za sebe i svoje porodice. Jedan od načina da se širi društveni dijalog pokrene je umrežavanje žena koje imaju odgovarajuće znanje, iskustvo i motivaciju da na ovom problemu rade sa predstavnicima državnih institucija, poslovne i akademske zajednice i ličnostima iz javnog života.

Glavni cilj Samita je da okupi samosvesne, proaktivne žene koje su zainteresovane da se kontinuirano edukuju, informišu, razvijaju svoje potencijale, aktivno učestvuju i menjaju društvo na bolje. Povezivanje i neprekidna edukacija, razmena ideja, znanja i iskustava kao i lični razvoj, osnova su za ostvarivanje uspeha u svim oblastima života.
 
AFA asocijacija inicira saradnju sa svim društvenim činiocima kao i sa kompanijama koje prepoznaju značaj ovog potencijala, a jedna od njih je i kompanija IKEA.

„Zadovoljstvo nam je da podržimo napore AFA ženske mreže na podizanju svesti i podsticanju dijaloga o temi jednakosti u društvu. U kompaniji IKEA verujemo da je jednakost osnov ljudskih prava i posvećeni smo stvaranju inkluzivne kulture gde su muškarci i žene podjednako vrednovani za svoj doprinos, i radujemo se što ćemo na Samitu imati priliku da podelimo detalje kako unutar kompanije radimo na ovu temu i da čujemo druge primere dobre prakse“, izjavila je Maja Vujašković Đureinović, PR menadžer kompanije IKEA u Srbiji.

Oglašavanje

Vaši komentari na tekst

O autoru

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend