Nakon što je zagrebački Advent treći put zaredom odnio titulu najljepšeg u Europi, došao je red da se takva nagrada i proslavi uz vikend izvrsnih koncerata na platou Gradec.

U subotu su s najljepše pozornice na krovu grada publiku zagrijali Songkillersi svojim poznatim hitovima, dok je u nedjelju posjetitelje na noge digao legendarni splitski dvojac Kuzma & Shaka Zulu. Iako rijetko u metropoli, popularna rap-reaggae-dance-italo disco grupa stigla je na gornjogradski advent u Klovićevim i najvećim hitovima „U mojoj ulici“, „Prva liga“, „Di ćemo večeras“, „Vozimo se vozimo“ posjetitelje na neko vrijeme natjerala da zaborave na niske temperature. Zvuci rasplesanog vikenda odzvanjali su Gornjim Gradom kao uvertira u drugu polovicu adventskog mjeseca u kojem će na platou Gradec još nastupiti Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribute Band. Svi koji žele sa stilom i veselo ispratiti 2017. ne smiju propustiti koncertne vikende na Adventu u Klovićevim dvorima.

No, to je samo jedan razlog zašto posjetiti Gornji Grad tijekom prosinca. U Galeriji Klovićevi dvori posjetitelji mogu uživati u prekrasnim prizorima iz bajki zahvaljujući ilustratoru Zdenku Bašiću. Motivi iz bajki poput Božićne priče Charlesa Dickensa, Alise u zemlji čudesa Lewisa Carrolla, Snjeguljice, Pinocchia, Grimmovih i Andersenovih bajki i Priča iz davnina Ivane Brlić Mažuranić krase atrij Galerije Klovićevi dvori koja za vrijeme trajanja Adventa vikendom u razdoblju od 19 do 22 sata ima promotivnu cijenu ulaznice za izložbe od samo 10 kuna.

Ne manje bitna je i bogata gastro ponuda ugostitelja koji su osvojili brojne pohvale i nagrade adventskih gastro patrola. Čokoladna fontana Milky koja oduševljava i velike i male, popularni šiš kobas restorana Mundoaka, gulaši, slatke delicije Rougemarina i vrući kokteli Swanky bara koji se mogu okusiti samo na Adventu u Klovićevim dvorima tek su dio blagdanske priče koju ovaj gornjogradski advent uspješno priča.

I ove sezone plato Gradec ima najljepšu adventsku fotografiju koju žele zabilježiti brojni turisti i posjetitelji, a koju je na svojoj društvenoj mreži podijelio i jedan od najposjećenijih turističkih portala Beautiful Destinations.

O samom značaju ovakve globalne promocije zagrebačkog adventa dovoljno govori treća po redu titula najljepšeg u Europi. Očaravajućoj atmosferi uvelike pridonosi i više od 100 000 lampica koje krase Klovićeve dvore, za čiju su svjetlosnu čaroliju zaslužni Gospodari svjetla.

Oglašavanje

O autoru

Marina Đarmati

Urednica Adria Daily Magazina za Hrvatsku. Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionista, sanjar i borac u isto vrijeme.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend