Otvoren letnji bioskop ispred FDU-a

0

Od 2011 godine, Pernod Ricard svake godine sve više i više učvršćuje značaj i domet svoje posvećenosti Održivosti i Odgovornosti (Sustainability & Responsibility), objedinjenih u “Responsib’All Day”-u.

Ni 2017. godina nije izuzetak jer je Grupa 1. juna sedmi put za redom obeležila ovaj događaj tako što je njenih 18 500 zaposlenih provelo ovaj dan bez uobičajenih radnih obaveza, a u cilju pružanja podrške lokalnim zajednicama kroz više od 100 inicijativa širom sveta.

Tog dana, 87 kompanija u okviru Grupacije Pernod Ricard-a je ostavilo po strani svoja dnevna zaduženja, kako bi osmislili način da “žive bolje” u zajednici koja ih okružuje. Od Pariza, preko Njujorka, do Sidneja, svi zaposleni će se uključiti u aktivnosti koje će doprineti i biti od koristi njihovim lokalnim zajednicama, što je jedan od stubova našeg modela Održivosti i Odgovornosti.

Odgovornost i izgradnja održivog poslovanja su oduvek bili nerazdvojiv deo DNK Pernod Ricard-a, sa zaposlenima kao zaštitnicima i čuvarima nasleđa izvanrednih brendova. Zaposleni su najbolji ambasadori posvećenosti Grupe životnoj sredini i zajednicama širom sveta u kojima posluje. Kao “Créateurs de Convivialité” (kreatori druženja) – što je i korporativni potpis Pernod Ricard grupe – oni promovišu umetnost deljenja i otvorenost ka drugima, jer uspeh ima značaj jedino ako doprinosi zajednici koja nas okružuje. Ovo se može sažeti u sledeći moto: “Hajde da živimo zajedno, bolje”.

Alexandre Ricard, Predsedavajući i Izvršni Direktor Pernod Ricard-a, je rekao, “Ponosan sam svakog dana na naših 18 500 zaposlenih, ali sam još više ponosan na Dan Odgovornosti kada ceo svoj radni dan posvećuju lokalnoj zajednici. Osnivači svih naših brendova bili su stubovi svojih zajednica i zaista im odajemo počast time što smo nakon 200, 300 godina i dalje posvećeni tome da doprinesemo okruženju i pomognemo ljudima oko nas. Svrha Convivialité je u deljenju i boljem zajedničkom životu sa drugima: održivi uspeh ne može da postoji bez doprinosa svim uključenim stranama.”

Oslanjajući se na ove vrednosti i želju za boljim životom u zajednici, zaposleni u Pernod Ricard Srbija učestvovali su u renoviranju dela Fakulteta Dramskih Umetnosti kako bi studentima obezbedili udobniji i lepši prostor za rad i druženje.

Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu je najznačajnija institucija za umetničko i naučno dramsko obrazovanje u Srbiji.  Povodom Dana Odgovornosti, zaposleni u Pernod Ricard-u su takođe donirali i deo tehničke opreme za bioskop na otvorenom koji će i studentima i široj javnosti pružiti mogućnost da uživaju u retkim filmovima pod vedrim nebom. Imajući u vidu povezanost Jameson brenda i filmske umetnosti još od 1998, zvanice su na koktelu mogle da isprobaju različita Jameson pića. Još više od crvenog tepiha, svetla bioskopske sale i kokica, Jameson podržava ljudske priče koje se provlače kroz film, i ponosno pomaže novim autorima u nastojanjima da se njihov glas čuje.

Dekan Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu, Profesor Zoran Popović, je ovom prilikom izjavio: „Saradnja između kompanije Pernod Ricard i našeg fakulteta je logičan korak, s obzirom da su u pitanju dve društveno odgovorne instucije, veoma aktivne po pitanju doprinosa zajednici.”

Kompanije u okviru Pernod Ricard širom sveta su organizovale više od 103 uzbudljive i originalne inicijative koje će podržati njihove lokalne zajednice. Neke od njih su:

  • Izgradnja 80 košnica u Parizu, u cilju povećanja gradske proizvodnje meda za  5 do 10% u toku naredne 3 godine, čuvajući na taj način bogatstvo biljnog i životinjskog sveta. 400 zaposlenih u Pernod Ricard centrali i EMEA (Europe, Middle East i Africa) će kao nagradu uživati u štanglicama meda
  • Pomoć u renoviranju stambenog kompleksa za odrasle sa mentalnim i fizičkim invaliditetima u Dablinu kako bi učinili to mesto pristupačnijim, uključujući i ograđene baštice na kojima će stanovici naučiti da uzgajaju povrće uz pomoć radnika iz  Irish Destillers
  • Čišćenje i restauracija područja zahvaćenog zemljotresom 2016. u okolini proizvodnih mesta i vinograda Pernod Ricard Winemakers-a na Novom Zelandu
  • Povećanje svesti o odgovornoj konzumaciji vode u Maputo-u u okviru ekološke šetnje sa Pernod Ricard Mozambik-om, najnovijom članom Grupe, donirajući 14 EUR za izgradnju bunara za svaki pređeni stoti korak zaposlenog
  • Mnogo drugih inicijativa širom sveta možete videti na www.rd17.pernod-ricard.com  

Prema internoj anketi 18 500 zaposlenih, koju je sprovela nezavisna firma Towers Watson, 95% zaposlenih u Pernod Ricard-u je ponosno što je deo ove kompanije, a 93% je reklo da u potpunosti podržavaju vrednosti Grupe. 90% ispitanih smatra da je njihova kompanija društveno odgovoran akter u okviru zajednice.

Želite li da bacite pogled na to šta pomaganje naših lokalnih zajednica znači za Pernod Ricard? Pogledajte Responsib’All Day 2017 video ovde.

Ključne činjenice vezane za Pernod Ricard Dan Odgovornosti:

  • Sedma godina Dana Odgovornosti
  • 18 500 posvećenih zaposlenih
  • 87 uključenih kompanija u okviru Grupe
  • 103 inicijative sa 100 lokalnih zajednica širom sveta kojima će koristiti podrška Pernod Ricard-a
  • Pernod Ricard zaposleni posvetiće 150 000 sati ove godine za promovisanje naše  Održivosti & Odgovornosti, tokom Dana Odgovornosti 2017 – od prve godine održavanja, posvećeno je više od 1.000.000 sati

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend