Prva koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon, HYPERCUBE, najavljivana je ove jeseni kao ciklus od 6 koncerata, i to kroz različite događaje (Dan klasike i Hrana za uši) koji je trebalo da animiraju publiku i najave uzbudljivu predstojeću sezonu.

HYPERCUBE sezona biće i zvanično otvorena 30. novembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca izvođenjem dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga, uz Aleksandru Stojiljković, kao koncertmajstora.

Ovaj koncert donosi dela kompozitora nacionalne škole Norveške i Češke. Zamišljen je kao osećajno iskustvo muzičkih karaktera i izrazitosti muzičkog jezika kompozitora, kao i elemenata koje definišu karakterističnost podneblja iz kojih su kompozitori potekli. Prvi deo koncerta je rezervisan za stvaralaštvo Edvarda Griga, gde će posetioci imati prilike da čuju gudački kvartet ge-mol u izvedbi gudačkog orkestra, dok je drugi deo koncerta posvećen stvaralaštvu Anotonina Dvoržaka, i jednom od najistaknutijih dela za gudački orkestar, serenadi za gudače.

Kamerni orkestar Muzikon koji stoji iza HYPERCUBE sezone je dosadašnjim aktivnostima približavanja klasike novoj publici kroz iniciranje slušanja klasične muzike u beogradskim kafićima prošle nedelje, ali i promotivnim koncertom i pripremom zakuske za sve posetioce prostora Kvaka 22, pokazao spremnost za animaciju novih posetilaca, odlazeći im u susret i pozivajući na predstojeće koncerte, čiji je program pažljivo kreiran.

Naredni, novogodišnji koncert, zakazan je za 24. decembar, gde će sa Muzikonom nastupiti i istaknuti violinista Miloš Petrović, koji je ujedno i stalni koncertmajstor orkestra.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Oglašavanje

O autoru

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend