Tokom jubilarne dvadesete sezone Opera i teatar Madlenianum u saradnji sa produkcijom „Kako vam drago“ ponovo izvodi mjuzikl „Ljubav i moda“. Predstava će se održati u nedelju, 15. oktobra, u 19.30h, na Velikoj sceni.

Mjuzikl „Ljubav i moda“ nastao je prema motivima istoimenog hit filma Ljubomira Radičevića i Nenada Jovičića iz šezdesetih godina prošlog veka. Ostvarenje nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama, već priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanju na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

Tekst: Staša Koprivica
Reditelj: Aleksandar Nikolić
Koreografi: Anka Gaćeša i Mirela Božić Jovanović
Scenograf: Milica Stanković
Dizajn revijskih haljina: Vladimir Nićiforović
Kostimografi: Vladana Veljković, Marija Nikolić i Maja Živković
Dizajn svetla: Srđan Jovanović
Asistent scenografa: Anja Radović
Asistenti režije: Filipa Daničić, Jovana Ikonić

U ovoj sezoni u ulozi Sonje se pojavljuje Iva Stefanović, Cica je Anka Gaćeša, a Lucija Anja Alač. Pored njih igraju i: Katarina Gojković, Branislav Tomašević, Nebojša Milovanović, Tamara Aleksić, Stevan Piale, Andrija Daničić i Tatjana Dimitrijević.

Pored pomenutih glumaca, na sceni će biti i pevači: Dušan Šarenac, Tijana Ranđelović i Maja Živković, kao i baletski igrači Neda Popović, Helena Petrović, Dunja Stanković, Irena Maksimović, Nemanja Pražić, Goran Vidaić, Nemanja Naumoski i Sava Vidicki.

U okviru projekta angažovani su i sledeći muzičari: Luka Jovičić (bubanj), Milovan Paunović (klavir), Miladin Stojković (kontrabas), Pavle Popov (gitara), Nikola Mirosavić (truba), Saška Veljković (trombon), Ivan Teofilović (tenor saksofon) i Andrija Daničić (alt saksofon).
 
U ime produkcije „Kako vam drago“ projekat realizuje producent, koji je istovremeno i nosilac jedne od glavnih uloga, Andrija Daničić.

Instruktor pevanja na projektu je Branislava Podrumac.

Radnja mjuzikla:

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ta dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u osnovi tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao sopstvenu – svoj jedinstveni Jugoštep. 

Ono što, s druge strane, Rođak ne zna jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove kćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno će promeniti planove za konkurentske modne revije i, iznad svega, dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

Predstava Ljubav i moda, sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći.

Foto: Suzana Sarić

Oglašavanje

O autoru

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend