Beogradski sajam knjiga na sajmu u Pekingu

0

Beogradski sajam knjiga, najvažnija manifestacija u Srbiji i regionu posvećena književnosti, izdavaštvu i kulturi, prvi put se predstavlja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu.

Beogradski sajam predstavlja se od 24. do 28. avgusta, a Srbija je, zajedno sa državama istočne Evrope, bila počasni gost, saopštio je Beogradski sajam.

Pored predstavljanja manifestacije na štandu Srbije, u okviru nastupa, koji je upriličio Beogradski sajam, organizovano je i prikazivanje filma o tradiciji i dometima naše najznačajnije kulturne manifestacije, kao i knjige o Beogradskom sajmu knjiga.

U promovisanju Beogradskog sajma knjiga učestvovao je veliki broj kineskih izdavača i književnika, predstavnici njihovih udruženja, ustanova kulture i medija, naši ljudi koji žive u Kini, a posebno interesovanje za naš sajam pokazali su brojni posetioci manifestacije. Realizovan je i niz sastanaka sa izlagačima na sajmu, prestavnicima različitih inostranih institucija i ustanova kulture, udruženja i sajmova knjiga, koje mogu da doprinesu obogaćivanju izlagačkog programa Beogradskog sajma knjiga i kulturnoj razmeni Srbije sa svetom.

U organizaciji i realizaciji nastupa značajnu podršku je pružilo Ministarstvo kulture i informisanja, Ambasada Republike Srbije u Pekingu i druge ustanove i organizacije.

Nastup na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu još jednom je pokazao da Beogradski sajam knjiga značajno doprinosi ugledu naše zemlje i kulture van granica Srbije, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnji Beogradski sajam knjiga, 61. po redu, biće održan od 23.do 30.oktobra.

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje

O autoru

Neposlušno dete koje šapuće izmišljenim jezikom. Voli knjige, Berlin, putovanja i bežanja od stvarnosti. Zavisnik od poezije. Voli Ničea, Dalija, fotografiju, kafu, Dejvida Linča. Smatra da je Dostojevski besmrtan. Doziva vetar za nove revolucije.

Ostavite odgovor

Send this to friend