Na dan zatvaranja izložbe „ZVUCI KOSMOSA“ Ivana Bona koja je postavljena u Galeriji Doma omladine Beograda, a zamišljena je kao kreativni spoj nauke i umetnosti, biće održano predavanje „ZVUCI IZ SVEMIRA“.

Edi Bon, sa Astronomske opservatorije u Beogradu, u subotu 18. februara od 18h u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda, govoriće na koji način mi možemo osluškivati svemir, kao i o oscilacijama koje do nas stižu iz svemira, noseći informaciju o oscilacijama unutar tih sistema i objekta.

Pored toga što se radio antene mogu koristiti za osluškivanje kosmosa, kao i objekata u svemiru (kompaktne zvezde, dvojni i višestruki sistemi na bliskom rastojanju, orbitirajuće planete), takođe, prikupljeni podaci mogu da se pretvore u zvuk, jer su u osnovi svih tih pojava oscilacije. Metode zasnovane na analiziranju oscilacija koje potiču iz svemira pružaju naučnicima velike mogućnosti u proučavanju fizičkih procesa koji se tamo odigravaju.

Više na: Izložba „Zvuci kosmosa“ Ivana Bona

Oglašavanje

O autoru

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend