U Etnografskom muzeju u Beogradu danas je otvorena izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima”.

Izložba sadrži grupu od 1.200 muzejskih predmeta na kojima su oblikovani motivi i slovni natpisi. Predmeti materijalne, društvene i duhovne kulture, na kojima su izvedeni ovi specifični motivi, predstavljeni su na Izložbi u više različitih oblika: kao pojedinačno slovo ili inicijal, monogram – kompozicija inicijala i ukrasnog, heraldičkog ili simboličkog motiva, u obliku imena i prezimena ili imena i zvanja, kraćeg ili dužeg natpisa.

Etnografski muzej u Beogradu je otvaranjem ove izložbe i dodelom Nagrade za životno delo profesoru Nikoli Pavkoviću obeležio 115-godišnjicu postojanja. U fondu Muzeja se nalazi preko 50.000 etnografskih predmeta tradicionalne kulture Srba i ostalih naroda sa prostora Srbije i šireg Balkana, iz perioda 19. i 20. veka.

Izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima” biće otvorena do januara 2017. Ulaz je slobodan.

Oglašavanje

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni član. Student.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend