Otvorena izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima”

0

U Etnografskom muzeju u Beogradu danas je otvorena izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima”.

Izložba sadrži grupu od 1.200 muzejskih predmeta na kojima su oblikovani motivi i slovni natpisi. Predmeti materijalne, društvene i duhovne kulture, na kojima su izvedeni ovi specifični motivi, predstavljeni su na Izložbi u više različitih oblika: kao pojedinačno slovo ili inicijal, monogram – kompozicija inicijala i ukrasnog, heraldičkog ili simboličkog motiva, u obliku imena i prezimena ili imena i zvanja, kraćeg ili dužeg natpisa.

Etnografski muzej u Beogradu je otvaranjem ove izložbe i dodelom Nagrade za životno delo profesoru Nikoli Pavkoviću obeležio 115-godišnjicu postojanja. U fondu Muzeja se nalazi preko 50.000 etnografskih predmeta tradicionalne kulture Srba i ostalih naroda sa prostora Srbije i šireg Balkana, iz perioda 19. i 20. veka.

Izložba „Pismo i tradicija – Natpisi na etnografskim predmetima” biće otvorena do januara 2017. Ulaz je slobodan.

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

Umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom (profesionalno) 2015. godine. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i Novinarsku školu UNS-a. Student FILUM-a.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend