Euroleague

Izložba slika „Ravnoteža“ Milutina Jovančića

0

Izložba slika pod nazivom “Ravnoteža” Milutina Jovančića Mite biće otvorena u petak, 24. februara od 19h, u beogradskoj Galeriji Pro3or (Koče Popovića 9). Izlaže posle dužeg vremena, a ovo nije njegova prva izložba.

Vuk je već dugo simbol koji koristi kao alter ego svog umetničkog izraza, kako kao frontmen benda Čovek Vuk, tako i u svojim slikama.

Izložba predstavlja spoj mojih radova s početka devedesetih i onih nastalih u skorije vreme. Pokušao sam da pronađem ravnotežu između ta dva perioda. Pošao sam od pitanja zašto je toliko teško uspostaviti je i zašto što na prvi pogled izgleda tako jednostavno, u stvari zahteva vrhunsku veštinu. Izložbom ću predstaviti susret slika iz dva različita vremena, toliko različita da je prosto nemoguće da se to ne primeti, i to kroz sudar svojih životnih sekvenci i mašte.

Mita slika od kad zna za sebe, a prema njegovom mišljenju, svaki čovek rodi se kao slikar.

Bojice i papir su omiljena igračka svakog deteta. Kasnije, nekako to postane bauk,verovatno kad dete uđe u obrazovni sistem.Najveći uspeh za svakog slikara je kada posmatrač otkrije poruku koja mu jeposlata. U tom trenutku slikar I posmatrač, uz pomoć slike kao medija, stupaju u komunikaciju posebne vrste.

Kako kaže, veruje da je njegov najveći uspeh to što nije prestao da veruje da postoje ljudi koji mogu i žele da prime i protumače poruke koje ostavlja, ne samo kroz muziku, već i na svojim slikama.

Želim da na jednom mestu okupim prijatelje iz raznih oblasti -umetnosti, kulture medija. Nadam se da ću videti mnoge drage ljude koje nisam dugo i da će ih moja umetnost podstaći na razgovor.

Izložba će trajati do 3.marta, a u okviru zatvaranja planiran je koncert benda Čovek vuk, koji rade, prema Mitinim rečima, na novom materijalu, o čemu će više reči biti na samom otvaranju.

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje

O autoru

Neposlušno dete koje šapuće izmišljenim jezikom. Voli knjige, Berlin, putovanja i bežanja od stvarnosti. Zavisnik od poezije. Voli Ničea, Dalija, fotografiju, kafu, Dejvida Linča. Smatra da je Dostojevski besmrtan. Doziva vetar za nove revolucije.

Ostavite odgovor

Send this to friend