U subotu, 10. decembra Muzej grada Beograda bio je otvoren za više od 500 žena koje su želele da uživaju u raznim sportskim aktivnostima. Tri različite kategorije treninga (joga, fitnes i trčanje) raspoređene u 24 besplatna termina činile su prvi adidas Women Training Day. Treninzi su bili prilagođeni za različite nivoe fizičke spremnosti pa su devojke mogle da biraju u skladu sa mogućnostima i raspoloženjem. A fantastičan ambijent, torba sa poklonima dobrodošlice, inspirativni trening programi, grupni treninzi, modni i sportski saveti, odlična muzika, osveženje i uzbudljiva zabava su bili zagarantovani.

foto138

Mogućnost da se zagrevaju u spektakularnoj i godinama zatvorenoj zgradi muzeja, a potom trče ulicama prestonice bila je i više nego primamljiva za mnoge trkače pa su treneri Škole trčanja, treninge sa Ade preusmerili u muzej i tako omogućili njihovim ženskim članovima jedno potpuno novo iskustvo.

Sve učesnice su pokazale naročito interesovanje za novije forme treninga koje su ovde bile dostupne- Air Drum i Silent Disco Fitness.

Air Drum je u svetu vrlo popularan fitnes program a instruktorka Vanja Brnjašić je u okviru adidas Women Training Day-a pokazala osnovne pokrete i tehniku. Elementi fitnesa u kombinaciji sa palicama za bubnjeve omogućavaju da se u ritmu jake muzike trenira poput rok zvezda.

foto185

Odmah nakon gromoglasnog zvuka palica i svetskih hitova, usledila je skoro pa tišina. Sledeći trening je Silent disco vs boxing (trening sa elementima borilačkih veština) gde su sve učesnice nosile wireless slušalice, a ubrzano disanje usled jakog kardio treninga i pokreti velikog broja žena su bili jedino što su posmatrači mogli čuti. Ovaj program se toliko svideo nekim učesnicama da su nakon pauze i osveženja u Chill zoni odlučile da odu i na drugu varijantu treninga – Silent disco full drill (funkcionalni trening sa opterećenjem).

Kako svaki trening treba završiti dobrim istezanjem, Ashtanga-Vinyasa joga se činila kao pravo mesto za završnicu ovog sportskog dana. U „ušuškanom“ ambijentu muzeja čula se tiha opuštajuća muzika i glas joga instruktorke Vanje Šoškić koja je davala instrukcije kako pravilno raditi vežbe istezanja i disanja. Uz zvuke kiše i slike netaknute prirode devojke su mogle da se potpuno opuste, uspostave ravnotežu duha i tela i spreme za neke nove izazove.

#adidasWomanTrainingDay

Oglašavanje

O autoru

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend