Od septembra 2015. godine kada je Austrija dobila prvi vazdušni tunel koji je smešten u okviru zabavnog parka „Prater“ u Beču, slobodan pad postaje sve popularnija sportska aktivnost. Ove godine će 25. februara biti organizovano prvo prvenstvo Austrije u slobodnom padu. Tada će se iskusni padobranci i početnici takmičiti za titule u šest kategorija.

Timovi od dva i četiri člana će se takođe takmičiti u disciplinama formacija, vertikalna formacija i dinamika. U ovim disciplinama takmičari imaju od 35 do 90 sekundi vremena da izvedu prethodno utvrđene figure. Žiri se sastoji od troje sudija koji će ocenjivati ispravno izvođenje figura i broj izvedenih figura. Kategorija otvorene klase dopušta učestvovanje međunarodnih timova. Na prvenstvu će se takmičiti kako padobranci, tako i specijalisti slobodnog pada, pa se očekuje vrlo uzbudljivo nadmetanje. Postoji i takmičarska kategorija za decu do 16 godina.

Vazdušni tunel generiše brzinu vetra od 280km/h i nudi nezaboravan doživljaj koji se može uporediti sa skokom sa padobranom sa visine od 4.000m. Svako se može oprobati u vazdušnom tunelu, bilo da je mlad, star, sportista, fizički neaktivan.

Vaši komentari na tekst

O autoru

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend