Iako ženskom modom danas vladaju muški kreatori, ne možemo zaboraviti Coco Chanel sa čuvenim kompletima, Diane von Fürstenberg i njene zavodljive haljine ili, pak, ekscentrični stil legendarne Vivienne Westwood. Jer, ko bolje poznaje želje žena od druge žene?

Nakon prošlogodišnjeg proboja Giorgie Tordini i Gilde Ambrosio sa brendom Attico, Olivie Rose Fay i sestara Katherine i Margaret Kleveland koje potpisuju Dôen komade, 2017. godina donela je pravo osveženje imenima koja su vrlo brzo privukla pažnji javnosti i postala prepoznatljiva u modnim krugovima, a iza njih stoje upravo mlade žene. O kojim kreatorkama je reč pročitajte u nastavku.

1. Faustine Steinmetz

Od kada je davne 1988. godine Anna Wintour za naslovnu stranu magazina “Vogue” modele obukla u teksas i na taj način, konačno, uspela da ga odvoji od radničke klase, odeća od teksasa ne izlazi iz mode. Univerzalan, izuzetno moderan, a ujedno izdržljiv materijal sa neverovatnom moći transformacije čiju je karakteristiku iskoristila Faustine Steinmetz da pokaže svu svoju kreativnost i maštu pretoči u delo.

Inspirisana svojom bakom, nazivajući je modnom ikonom, koja je savršeno kombinovala Levi’s sa Burberry mantilom i Chanel baletankama, 31-godišnja dizajnerka sa samo 16 godina pokazala je interesovanje za kreiranje komada od jeansa. Nakon samostalnog učenja preko brojnih YouTube tutorijala upisala je i završila master studije na prestižnom Saint Martins koledžu pod mentorstvom poznate profesorke modnog dizajna Louise Wilson.

2014. godine Faustine je pokrenula sopstveni brend i već je na prvoj samostalnoj reviji na Nedelji mode u Londonu dobila pozitivne kritike. Njen modni potpis jeste “prepravljeni” teksas. Poigravajući se sa ugrađenim arhetipovima za ovaj vanvremenski materijal i njegovom teksturom, te prevazilazeći pol, godine i ukus, ona donosi nestvarne komade koji će vas izdovijiti iz mase. “Čim modifikujete farmerke ili jaknu oni postaju zanimljivi i prepoznatljivi”, opisala je svoj rad kreatorka, a da je reč o izuzetnom talentu govori i Swarovski Collective nagrada za 2017 godinu, kao i saradnja sa brendom Diesel.

#SS15 Lookbook shot by #JamesNaylor styled by #LolaChatterton #faustinesteinmetz #denim #handwave @_jamesnaylor @lola_chatterton

A post shared by Faustine Steinmetz (@faustinesteinmetz) on

2. Racil Chalhoub

Rođena u Bejrutu, a odrasla u Parizu, Racil Chalhoub nam donosi spoj Bliskog istoka i francuskog šika. Talenat za modu nasledila je od svoje majke za koju i danas ističe da je žena sa savršenim stilom, kreatorka se po završetku studija modnog dizajna u Londonu vratila u rodni grad gde je napravila prve korake. Osam godina radila je na poziciji buyera otrivajući shopping obrasce i želje žena širom sveta. Ovo popularno, ali teško zanimanje omogućilo joj je da ostvari svoj san i 2015. godine pokrene sopstveni brend pod nazivom Racil. Inspirisana “Le smoking“ revolucijom i čuvenim Yves Saint Laurentom, kreatorka svake sezone predstavlja maštovitu stilsku transformaciju ovog vanvremenskom komada. Vodeći se motoom “U odelu nikada niste pogrešno obučene”, Racil Chalhoub suptilno kroji modele koji nas naodoljivo podsećaju na modnu kuću Saint Laurent a možete ih nositi u svakoj prilici i vrlo lako odvojeno kombinovati sa ostatkom garderobe.

3. Rejina Pyo

Bilo je samo pitanje dana kada će Rejina Pyo stvoriti sopstvenu kolekciju. Bivša modna asistetkinja Roksande Ilinčić debitovala je u septembru na Nedelji mode u Londonu i preko noći postala planetarno popularna.

Nakon što je pre šest meseci postala majka rešila je da svoje dugogodišnje iskustvo u modnoj industriji pretoči u pokretanje sopstvene linije koja slavi materinstvo, modernu ženstvenost, ali i poslovnu stranu. Ideja brenda je stvaranja jednostavnih, a ipak super-šik komada koje bi rado ponele savremene žene, te je rezultat upravo kolekcija koju čine udobni modeli sa zanimljivim spojem ženstvenih detalja poput golih ramena i androgenih, naizgled muških linija i tekstura koji daju dozu tradicionalnosti i ozbiljnosti kakvu poseduju vanvremenski komadi.

Pored odeće, kreatorka je posebnu pažnju posvetila i obući. U saradnji sa brendom Yuul Yie iz Koreje nastale su raznobojne cipele sa kosom blok peta i zanimljivim detaljima u kojima će se svaka žena osećati posebnom.

Aleksandra Dimitrijević

 

 

Oglašavanje

O autoru

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend