Stefan Ristić, dizajner koji je nedavno predstavio svoju kolekciju u okviru prestižnog takmičenja za mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator-u u Hrvatskoj, predstavlja vizuale nove kolekcije nastale u saradnji sa modnim fotografom Hamzom Kulenovićem. Kolekcija za jesen-zimu  inspirisana je performansom Marine Abramović pod nazivom „Balkan Erotic Epic“ koji je nastao 2004 godine kao rezultat istraživanja balkanske folk kulture i može se opisati kao erotsko poigravanje sa drevnim balkanskim običajima.

“Želeo sam da razradim kolekciju na ovu temu pa sam zato  na osnovu kostima (balkanskih nošnji) korišćenih u performansu stvorio bazu (formi i dužina) i upotpunio ih elementima preuzetim iz kostima iz 17. veka (bishop rukav, rol kragna, široke pojaseve na šniranje koji ističu struk)”. Iako sama inspiracija vraća u neke ranije periode, prilagođena je svetskim modnim trendovima pa se pored tradicionalnih komada i tradicionalnog načina izrade javljaju savremeni komadi kao što su pantalone, blejzeri i jakne.

Kolekcija je premijerno prikazana u okviru 17. Portanova Fashion Incubatora, najprestižnijeg regionalnog takmičenja za mlade modne dizajnere zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Modna kampanja snimana je u  Bihaću, Bosni i Hercegovini, sa modelom Anđelom Raičević iz Sigma Model Managementa.

Oglašavanje

O autoru

Diplomirani ekonomista sa više nego povremenim izletima u svetu mode. Crta, šije, prati trendove, dizajnira odeću i bloguje na svom blogu Dunja Style: "Pratite trendove ali nikako slepo jer u suprotnom postajete njen rob i tu onda nema mesta za kreativnost. Doprinesite da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat!"

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend