Jedi kao šampion!

0

Problem gojaznosti u svetu dostigao je epidemijske razmere, a posebno je alarmantan podatak da rapidno raste gojaznost dece, uzrokovana lošom ishranom i smanjenom fizičkom aktivnošću.

U nameri da skrene pažnju na rastuću gojaznost kod dece i podigne svest o ozbiljnosti ovog problema, kompanija Arčelik, koja u Srbiji posluje kroz Beko Balkans, najavila je kampanju ,,Jedi kao šampion“ uz podršku FK ,,Barselona“.

„Gojaznost kod dece je zaista globalno pitanje i u konstantnom je porastu. Mi u ,,Beku“, smatramo da možemo da pomognemo u rešavanju ove krize na dva važna načina: uz pomoć naših inovativnih tehnologija koje nam omogućavaju da se lakše zdravo hranimo i ohrabrivanjem dece da se okrenu zdravim navikama. Naš cilj je jednostavan – smanjiti  gojaznost kod dece putem prevencije i edukacije“, istakao je Hakan Bulgurlu, izvršni direktor Arčelik grupe, matične kompanije brenda ,,Beko“.

Kampanja ,,Jedi kao šampion“ startovaće globalno januara 2018. godine, osnažujući roditelje i decu da razmisle o odabiru hrane i sledeći primer svojih idola iz FK ,,Barselona“ budu aktivni svakog dana i jedu zdravo.

,,Jedi kao šampion“ pruža porodicama i mogućnost da se upoznaju sa navikama u ishrani najboljih igrača sveta kroz istoimenu knjigu recepata dostupnu na kompanijskoj web stranici u čijoj izradi su učestvovali nutricionisti fudbalskog kluba, kao i čuvena ,,food“ blogerka Ela Mils, poznatija kao „Deliciously Ella“.

Ni fudbalska legenda FK ,,Barselona“, Patrik Kluivert, nije krio svoje oduševljenje inicijativom: „Da bih igrao najbolje što mogu evo već više od 15 godina, bilo je jako važno da se zdravo hranim. Tome danas učim i svoju decu i zato podržavam inicijativu ,,Jedi kao šampion“ koja će motivisati roditelje i decu širom sveta da vode računa o ishrani.

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

O autoru

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend