Balkan Tube Fest već treću godinu zaredom okuplja najpopularnije jutjub zvijezde iz regiona a ove godine, na zahtjev mnogobrojne publike, dolazi i u Sarajevo.

Događaj koji najavljuje otvaranje 4. po redu Balkan Tube Festa, ujedno i prvog koji se održava u Sarajevu, #BalkanTubEU, održaće se u petak, 24. novembra sa početkom u 17:30h u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu (Skenderija 3a).

Zvanični hashtag diskusija koju pokreće Specijalni predstavnik Evropske unije tokom Balkan Tube Festa je #IspeciPaReci, a fokus je na jačanju društva bez predrasuda i bez isključivanja.

Zvanični festivalski program počinje u subotu, 25.novembra, od 12 časova, na velikoj sceni Doma mladih Skenderija.

Huligani iz Gimnazije, Va Vana, Lea Stanković, Baka Prase, Vedox, Neki Youtuber, Kovalski i PCAXE samo su neka od imena učesnika ovogodišnjeg Balkan Tube Festa koji će biti učesnici programa 25. i 26. novembra u Domu mladih u Skenderiji.

Svečanoj ceremoniji otvaranja na velikoj sceni u Domu mladih prisustvovaće svi učesnici ovogodišnjeg #BTFSarajevo 2017 festivala. Prvog dana festivala, u amfitetatru će se održati neformalna diskusija učesnika i prisutnih na temu pokretanja jutjub kanala, sigurnosti na internetu, koji su problem sa kojima se moguće susresti te koje su to sve prednosti, ali i nedostaci karijere jutjubera.

Drugog dana festivala planiran je nastavak diskusije u maloj sali o uticajnosti jutjubera, njihovom privatnom i javnom životu te interaktivna, live stream radionica. Na Velikoj sceni Doma mladih u Skenderiji putem video linka, pojaviće se trenutno najpopularnija regionalna jutjub zvijezda – Marija Žeželj.

Zatvaranje festivala je predviđeno za nedjelju, 26. novembra kada će biti proglašeni pobjednici BTF Sarajevo koji će time dobiti priliku učešća na sledećem BalkanTubeFestu u Beogradu.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, SaveTheChildren, Coca-Cola, ćevabdžinica „Mrkva“, Bambi, pekare „Manja“, Zlatiborac i hotel „Holiday“.

Vaši komentari na tekst

O autoru

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend