Knjiga “Rokenrol u kandžama interneta 2” Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, u izdanju “RnR rekordsa” predstavljena je u utorak u prostorijama Matice iseljenika Srbije u Beogradu, pred velikim brojem muzičara četiri generacije (Kornelije Kovač, Bajaga, Žika i Dragi Jelić, Aca Seltik, Crnke iz “Point blanka”, Vicko iz “Riblje čorbe”, članovi “Kerbera”, Firči, Tanja Banjanin, Arigo Saki…).

Lokner je rekao da knjiga obuhvata 56 razgovora sa akterima domaće muzičke scene, o tome šta misle o promociji muzike putem interneta u odnosu na promociju putem televizije i štampe.

PODRŠKA Firči (EKV), Kepa (“Smak”) i Branko Marušić Čutura / Foto: novosti.rs

– Pokušali smo da damo odgovor kuda ide novi način promocije muzike. Po našem mišljenju, internet preuzima primat kada je u pitanju promocija svega osim onoga što spada u estradu i političku estradu, gde je televizija i dalje centralni medij – rekao je Lokner.

GOSTI Žika i Dragi Jelić / Foto: novosti.rs

Beogradski rok kritičar i izdavač primećuje da veliki broj aktera mlađe generacije gotovo da ne tretira postojanje drugih medija osim interneta, kao i da neka velika imena koja su delovala sedamdesetih i osamdesetih godina uzimaju promotere koji će ih predstaviti na internetu. Skrenuo je pažnju i na to da danas promocija ima presudniju ulogu u karijeri od kvaliteta:

– Ako si vešt u promociji, tvoja karijera će napredovati, ako nisi, bez obzira na to koliko si kvalitetan, neće imati odjeka.

Jovanović je kazao da su prvu knjigu predstavili u 30 gradova u Srbiji, a taj broj će pokušati da premaše sa novim izdanjem. U planu imaju i treću knjigu sa istom temom koja bi obuhvatila muzičare iz regiona.

Izvor: novosti.rs

Oglašavanje

O autoru

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin
Inline
Podržite nas na Facebook-u i preporučite prijateljima, značiće nam! Hvala.
Adria Daily Magazin

Send this to friend